Echipa Claumar Pescar : victorie pe Hermes Periș

Echipa Claumar Pescar continuă seria rezultatelor bune obținute la CRI – Doripesco cu un nou trofeu – locul 1 – obținut in unul dintre cele mai mari concursuri de pe Hermes Peris.

Consultantul nostru, Andrei Dumitrescu, împreună cu partenerii de pescuit, reușesc să câștige locul I la general in cadrul concursului Big 20!

Elaborarea strategiei a început încă din timpul partidei de calificare CRI de pe lacul Doripesco, unde lotul Viitorul Claumar a reușit calificarea in finala de pe Lacul Iannis! În ultima noapte a acestei calificări, Andrei și partenerul sau Samyy aveau nevoie sa urce încă un punct pentru a-și întări poziția in clasament și calificarea in finala CRI.

Decizia a fost una relativ simplă: sa facă cantitate din calitate. Noul boilies Crab (încă nu a primit un nume oficial ) urmând să predomine pe patul lor de nadă. Aveau nevoie de 1 crap. Au reușit să prindă 4 cu greutăți între 8 și 17 kg, demonstrând încă odată rolul crucial jucat de un boilies de calitate!

Andrei a profitat de rezultat și s-a sfătuit cu Claudiu și ceilalți colegi, răspunsul fiind unul la unison: mergi pe Crab, sigur iei mult și mare!

Tragerea la sorți le rezervă standul 6, intr-o zonă cunoscută cu potențial de peste mult in aceasta perioadă a anului! Strategia elaborată cu partenerii se mulează perfect! Sincronizarea și colaborarea din echipă, susținută de nada și accesoriile de calitate au ajutat la parcursul perfect al echipei pe toată durata concursului!

Punctăm mai jos câteva elemente pe care Andrei le-a considerat esențiale pentru obținerea acestui rezultat:

Patul de nadă: Fiind un concurs unde erau vizați crapi mari, boiliesul cu Crab a fost alegerea perfectă. O nădire grupată, efectuată exclusiv cu bastonul de nădire, cu o frecvență destul de mare (la fiecare 60 minute) au asigurat atragerea crapilor capitali pe patul de nadă.

Rig-ul: Clasicul rig pentru helicopter este prima alegere pentru lacul Hermes Peris. De data aceasta băieții au ales un rig puțin mai lung: 22-25 cm, bazându-se pe extra rezistența dată de dimensiunea mai groasă a fluorocarbonului.

Fluorocarbonul Claumar Pescar de 0.35 și 0.40 mm a dat un plus de siguranță pentru drilurile lungi, eliminând riscul ca firul să cedeze atunci când se aplica o presiune mai mare in drill.

Cârligele Wide Gape Claumar Pescar nr. 4 au completat rig-ul. Datorită materialelor de înaltă calitate din care sunt fabricate accesoriile Claumar Pescar, băieții menționează că au folosit un rig pentru mai multe capturi, nefiind necesară schimbarea acestuia după fiecare captură.

Ultima noapte din concurs a fost crucială pentru câștigarea concursului. Patul de nadă a atins punctul culminant de atracție (adunând o cantitate impresionată de crap). Dublu și triplu run au continuat toată noaptea. Multiple prezentări – peste 15-20, crapii au cântărit între 14 si 18 kg.

Băieții aveau nevoie de un crap de peste 19 kg. La unul dintre triplu run-uri, Andrei a început un drill care s-a dovedit a fi cel mai lung drill dintr-o competiție de pe lacul Hermes Peris – peste o oră și 11 standuri – aproximativ 6-700 metri cu un crap de aproape 20 kg, crap care a adus și trofeul mult râvnit!

Alegerea firului principal:

Monofilamentul Claumar Super Long Cast Yellow Fluo 0.35mm a fost alegerea perfectă pentru un pescuit efectuat relativ aproape: 100-135 metri.

Elongația redusă cât și dimensiunea relativ mai groasă a acestuia (0.35 mm) a ajutat foarte mult la înțeparea rapidă a crapilor cât și la efectuarea drill-ului in siguranță. Pescuind cu 3 lansete, era foarte important efectuarea unui drill rapid și repoziționarea imediată a lansetei pe patul de nadă.

Aceeași rolă de fir a fost folosită pe întreaga durată a partidei, echipa reușind sa pună pe saltea peste 120 de exemplare de crap între 10-20 kg.

Mai jos câteva capturi din cadrul concursului cât și clasamentul final :

Felicitări ,,Tizu” & co pentru parcurs!!!

Până la următorul articol, echipa Claumar vă urează tuturor fire întinse și capturi pe măsură!!!

 5,700 vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *